Existeixen nombrosos estudis sobre la influència de la música en els xiquets/es. Cantar cançons als bebés (fins i tot abans d'haver nascut), i escoltar música amb ells, a més de produir canvis en l'àmbit fisiològic (ritme cerebral, circulació, respiració, digestió, metabolisme, to muscular, sistema immunològic o activitat neuronal), desenvolupa un fort vincle afectiu, que estimula la seua intel·ligència emocional. Així mateix, en l'àmbit psicològic, desperta, estimula i desenvolupa emocions i sentiments que poden modificar l'estat d'ànim de l'oient.
Intel·lectualment, la música afavoreix la capacitat d'atenció i concentració, incrementant així el seu rendiment en el treball; estimula la memòria, l'anàlisi, la síntesi i el raonament, i per tant, l'aprenentatge; aconsegueix una major precisió per percebre i abstreure estímuls visuals i auditius, desenvolupa el sentit de l'ordre i la creativitat.
També suposa una preparació preverbal, amb el que els xiquets/es començaran a parlar abans i acceleraran l'aprenentatge d'idiomes; a més, l'aptitud musical i la coordinació motriu es desenvolupen en gran manera.
L'objectiu principal de l'estimulació musical no és crear músics professionals, tot i que pot arribar el cas.
El que es pretén és que els xiquets/es gaudisquen amb la música, i que aquesta contribuïsca al seu desenvolupament integral.
Alguns dels objectius que es pretenen aconseguir amb aquesta activitat són:
- Afavorir la capacitat d'atenció i concentració.
- Estimular la memòria.
- Desenvolupar la imaginació i la creativitat.
- Afavorir en la preparació preverbal.
- Desenvolupar la coordinació motriu.
- Despertar emocions i sentiments.
- Desenvolupar un vincle afectiu amb els pares.
- Contribuir al desenvolupament integral dels xiquets/es a través de la música